Hizmetler

Hizmetler

VANA VE ARMATÖR YALITIM CEKETLERİ
Bağlayıcısız imal edilen beyaz camyünü şilte veya taşyünü sanayi şiltesi kullanılmış, dış yüzeyi silikonlu iç yüzeyi 500 °C’ye dayanıklı silikonsuz cam kumaşı kaplı, vanalar için özel üretilmiş yalıtım ceketidir. Kapalı ya da açık ortamlardaki DIN, ANSI, API standartlarında üretilmiş bütün vana (pistonlu, küresel, kelebek vana vb.) ve pislik tutucuların ısı yalıtımında kullanılır. Vana ve Armatör Yalıtım Ceketlerinin Özellikleri : Sıcaklık dayanımları yüksektir. Hava ve su geçirmezler. Yakıt buharına dayanıklıdırlar. Kimyasallara dayanıklıdırlar. Asbest ve kanserojen madde içermezler. Uzun ömürlüdürler. Yangın riskleri bulunmaz TEKNİK BİLGİ Yalıtım, herhangi bir yalıtım malzemesi kullanılarak, ortamdan dışarı olan enerji akışının indirgenmesidir. Yalıtım malzemelerinin (yalıtkan) çeşitli tipleri vardır: Isı akışını indirgemek için, ısıl (termal) yalıtkanlar. Elektrik akışını önlemek için, elektrik yalıtkanlar. Ses dalgalarını indirgemek için, akustik yalıtkanlar. Bir malzeme her anlamda yalıtkan olmayabilir. Örneğin, elmas mükemmel bir elektrik yalıtkanı iken, çok kötü bir ısı yalıtkanıdır. Sentetik haldeki saf elmas, ısıyı bakırdan daha iyi iletir ve oda sıcaklığında bilinen en iyi ısıl iletkenlik katsayısına sahip katı malzemelerden biridir. Yani oda sıcaklığında bilinen en kötü yalıtkanlardan biridir. Isı, doğal olarak yüksek sıcaklıktan, düşük sıcaklığa doğru akar ve direncin en az olduğu yol boyunca en fazla ısı akışı oluşur. Yüksek sıcaklık bölgesinin yanından, düşük sıcaklık bölgesine bir sıcaklık gradyeni oluşur. Isıl yalıtım, sıcaklık gradyeni içinden olan ısı akışını düşürerek, sıcaklık gradyenini korur. Büyük alet/araçların birçoğunda yalıtım yer alır. Örneğin, fırınlarda, soğutucularda, dondurucularda ve su ısıtıcılarında. Çoğu halde, yalıtım çevreye olan ısı kaybını engellemeye yarar. Diğer hallerde ise, çevreden gelen ısıya karşı koruma sağlar.
HAVALANDIRMA SİSTEMİ NE İŞE YARAR?

İş yerlerinde kirli havayı ısıtılarak ya da ısıtmadan, doğal akım yardımıyla ilgili ortamdan hava emilerek dışarı kirli havanın atılması, ortama temiz hava verilmesi için kullanılan sistemlere havalandırma sistemi denir. Havalandırma sistemleri, oldukça pratik ve güvenli bir çalışma ortamı için duman, toz ve buhar gibi kirleri ortamdan uzaklaştırmak için kullanılmaktadır. Havalandırma için pencerenin açılmasının yeterli gelmediği durumlarda fan ve körüklerden de yararlanılabilmektedir. Belirli bir hızda havanın taşınarak, istenmeyen kirleticilerin ortadan kaldırılması için kullanılan havalandırma sistemleri, mekanlara özel olarak da tasarlanabilir

Havalandırma Sistemleri Ne İşe Yarar?

• Havalandırma sistemlerinin genel olarak görevleri ortamın hava sirkülasyonunun yapılmasıdır.
• Sürekli taze hava sağlamak,
• Ortamın havasını yenilemek,
• Yangın ve patlama gibi durumları ortadan kaldırmak,
• Kirleticilerin seyreltilmesi,
• Pis kokuların giderilmesi gerekmektedir
SAC KAPLAMA NEDİR ?

• Sac kaplama tesisat boruların şekil veya ölçülerine göre biçimlendirilip üzerine kaplama olarak uygulanıyor.
• Sac şekilleri ve kalınlığı belirlenerek kaplama yapılıyor
• Sac kaplama uygulaması yapılmadan önce , kaplama yapılacak olan malzemenin dayanaklıklık veya özelliklerini değerlendiliyor malzemeye uygun sac kalınlığı seçiliyor.

SAC KAPLAMA NEDEN YAPILIR ?

• Sac kaplama yapılmasının temel nedeni kapladığımız malzemenin ömrünü daha uzun vadeli gitmesini sağlamak , yıpranmamasını ve dış etkenlerden koruma , engelleme amaçlıdır.
• Sac üzerinde ince işçilik yapılarak en üst seviyede görsellik kazandırmak.
BAYDEMIR MEKANİK baca sistemleri en son teknolojiyi kullanarak Paslanmaz Sac ve PP Plastik Baca Atık Gaz Sistemleri`nin Dünya standartlarında üretimini yapmaktadır. Ülkemiz ve dünyanın her köşesindeki siz değerli çözüm ortaklarımıza ilkeli, dürüst, kaliteli ve güvenilir hizmeti sunmayı amaç edinmiştir. İstanbul Ümraniye de kuruluşu gerçekleştirilen fabrikamız, en yeni teknoloji makinalar ve uzman yönetim kadrosu ile Avrupa normlarında üretim yapmaya, sektöre getirdiği yeniliklerle çözüm ortağınız olmaya devam etmektedir.
Mekanik Tesisat ne işe yarar?

Bir binada hangi tesisatın olacağı binadan binaya farklılık gösterse de mekanik tesisatın binayı modernleştirme ve temel ihtiyaçlarına kavuşturma gibi fonksiyonları da vardır. Örneğin bazı binalarda otomasyon olmazken bazı binalar ise tamamen akıllı binalar olup otomasyon tesisatına ihtiyaç duyar. Mekanik tesisatın ne işe yaradığını daha iyi anlayabilmek için binalarda genel olarak hangi tesisatların kullanıldığına göz atmamız gerekir. Çünkü her tesisat çeşidi bir amaç doğrultusunda özelleşmiştir.

Mekanik Tesisat Çeşitleri
1) Isıtma Tesisatı
Isıtma tesisatı, kullanım bina içindeki sıcaklığın istenilen derecelerde tutulabilmesi için kurulan bir mekanik tesisat türüdür. Isıtma tesisatındaki ana amaç sıcaklığı bina içinden dış ortama doğru oluşabilecek ısı kaybının önüne geçmektir. Bir binada genelde ısıtma tesisatı olarak kazan, radyatör, fan coil, ısıtma sirkülasyon pompaları, gidiş-dönüş boru hatları ve kollektörler, yine bu hatlar üzerine konulan vana ve armatürler yer alır. Genel olarak ısıtma kazanlarında kapalı devre olarak ısıtılan su belli bir sıcaklığa ulaşır ve pompalar yardımıyla sirküle edilerek ortamdaki radyatör fan coil gibi ısıtıcı elemanlar ile ortamın ısıtılması sağlanır.
2) Havalandırma Tesisatı
Havalandırma tesisatı binanın içine doğal ya da mekanik sistemler aracılığıyla temiz hava akımının sağlanmasına olanak sağlamak amacıyla yapılan bir mekanik tesisat türüdür. Ana amacı binanın hava kalitesinin artırılmasını sağlamaktır. Bir diğer görevi ise binanın hava kalitesinin iyileştirilmektir. Fanlar, menfez, difüzör ve anemostad gibi teknik araçlar mekanik tesisat sistemi içine dahildir. Klima santrali dışında havalandırma ve egzoz fanları, egzoz aspiratörleri, vantilatörler sistem içerisinde benzer görevler yaparlar.
3) Soğutma Tesisatı
Soğutma tesisatı da ısıtma tesisatı gibi bina içindeki sıcaklıkla ilgilidir. Ortamın sıcaklığını çevre sıcaklığının altına indirmek ve istenen seviyede muhafaza etmek gibi amaçlar doğrultusunda yapılır. Soğutma sistemleri bir merkezde soğutulmuş akışkanı nihai soğutuculara taşıma yoluyla yapılır. Soğutma tesisatı ısıtma tesisatının tam tersi prensiplerle çalışır.
4) Yangın Tesisatı
Yangın tesisatı, yangın ihtimali göz önüne alınarak yangın anında insan sağlığına ve maddi eşyalara zarar gelmeden yangını söndürmek amacıyla yapılan bir mekanik tesisat türüdür. Yangın tesisatını oluşturan 3 farklı sistem vardır. Bunlar yangın söndürme sistemi, duman tahliye sistemi ve basınçlandırma sistemidir.
5) Sıhhi Tesisat
Sıhhi tesisat binanın su işleriyle ilgili mekanik tesisat çeşidir. Genel amaçları arasında yapı için su temini; suyun depolanması, ısıtılması, yumuşatılması, arıtılması ve basınçlarındırılması gibi işlemler bulunur. Su en temel insan ihtiyaçlarından biri olduğu için sıhhi tesisat da en büyük öneme sahip mekanik tesisat işlemlerinden biridir. Bu yüzden sıhhi tesisat daha mimari aşamadan itibaren dikkate alınması gereken konuların başında gelmektedir.